- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 50.00
Toto cukroví neobsahuje lepek a hodí se tak i pro ty, kdo trpí celiakií nebo alergií. Pro zpestření ale může recept vyzkoušet úplně každý.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mák | 80 |
Mouka pohanková | 120 |
Žloutek (syrový) | 40 |
Švestková povidla | 120 |
Rum | 8 |
Dochucovadla:
skořice, 1 ks cca 6 g, celkem cca 50 ks
Energetická hodnota celkem: 5149 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 165,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 103 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 0.9, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mletý mák smícháme s pohankovou moukou a skořicí. Přidáme 2 žloutky, povidla (polovinu z uvedeného množství) a uhněteme těsto. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kytičky nebo jiné tvary (polovinu s dírou uprostřed). Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C do mírného zhnědnutí. Zbylá povidla promícháme s rumem, mažeme jimi vychladlé kytičky a slepíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.